احمد اسماعیلزاده در توصیههایی برای تقویت مفاصل زانو بیان کرد که اولین گام برای این کار، کاهش وزن است.
او همچنین به گنجاندن منابع غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی و استفاده از روغنهای کانولا یا کلزا اشاره کرد.
مصرف خرفه، گردو، انواع آجیل، تخممرغ و گوشت نیز در برنامه غذایی مؤثر است.
وی افزود که هرچند چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد، اما میتواند در کاهش فشار خون و آرامش روحی مؤثر باشد. همچنین، مصرف انواع سبزیجات به صورت خام یا پخته مانند گوجهفرنگی، کدو، خیار، کاهو و بروکلی برای کاهش وزن اهمیت دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ضعف و تعریق صبحگاهی برخی افراد با وجود مصرف شام، توضیح داد که این مشکل ناشی از فاصله زیاد بین وعده شام و صبحانه است که منجر به افت قند خون میشود.
او توصیه کرد که بهتر است در کنار وعده شام از مواد غذایی حاوی فیبر مانند نان سبوسدار، سبوس برنج، کاهو و سبزی خوردن استفاده شود تا نوسانات قند خون به حداقل برسد.
همچنین پیشنهاد کرد که این افراد قبل از خواب یک لیوان شیر و دو خرمای زرد زاهدی مصرف کنند.
اسماعیلزاده مقدار مصرف فیبر را برای آقایان بین ۳۵ تا ۳۸ گرم در روز دانست و تأکید کرد که انجام ورزشهای سبک و سنگین ارتباط چندانی با میزان فیبر مصرفی ندارد.
او همچنین اشاره کرد که ورزشکاران به ویژه در رشته پرورش اندام نیاز به پروتئین بیشتری دارند.
به گفته وی، به جز بیماران دارای نارسایی قلبی و کلیوی مزمن، افراد سالم باید روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب (معادل ۱.۵ تا ۲ لیتر) مصرف کنند.
در خصوص بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، اسماعیلزاده خاطرنشان کرد که مهمترین نکته مصرف منظم داروها مطابق با دوز تجویز شده پزشک است. این بیماران باید کالری کمتری دریافت کنند زیرا اکثر آنها دچار اضافه وزن هستند و نباید مواد غذایی پرکالری مصرف کنند.
برخی مواد غذایی مانند کلم، گل کلم، سویا و بروکلی میتوانند دریافت یُد توسط غده تیروئید را دچار مشکل کنند، اما این موضوع تنها در صورت زیادهروی در مصرف آنها صدق میکند.
نظرات کاربران