دستور پخت خوراک مرغ مجلسی با سس زعفرانی
مواد لازم:
- مرغ: 1 عدد سینه مرغ کامل یا 4 عدد ران مرغ
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای: 1 عدد (به دلخواه)
- قارچ: 250 گرم (به دلخواه)
- سیب زمینی: 3 عدد متوسط
- رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
-
مرغ را آماده کنید:
- اگر از سینه مرغ استفاده می کنید، آن را به تکه های مکعبی متوسط حیاط کنید.
- اگر از ران مرغ استفاده می کنید، استخوان ها را جدا کنید و ران ها را به دو قسمت برش دهید.
- مرغ را با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر مزه دار کنید.
-
سبزیجات را آماده کنید:
- پیاز را نگینی خرد کنید.
- فلفل دلمه ای را به صورت خلالی یا مکعبی خرد کنید.
- قارچ ها را ورقه ای برش دهید.
- سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید.
-
مرغ را تفت دهید:
- در یک قابلمه یا تابه بزرگ، مقداری روغن داغ کنید.
- مرغ را به همراه ادویه هایش به تابه اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
-
سبزیجات را تفت دهید:
- پیاز را به تابه مرغ اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
- فلفل دلمه ای و قارچ را اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید.
-
رب گوجه و زعفران را اضافه کنید:
- رب گوجه را به تابه اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
- زعفران دم کرده را اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکنواخت پخش شود.
-
آب و سیب زمینی را اضافه کنید:
- به اندازه ای که مرغ و سبزیجات غوطه ور شوند آب اضافه کنید.
- سیب زمینی ها را به تابه اضافه کنید.
- درب قابلمه را بگذارید و به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا مرغ و سیب زمینی ها پخته شوند.
-
نمک و فلفل را به دلخواه تنظیم کنید.
-
خوراک مرغ را با برنج، نان یا ماکارونی سرو کنید.
نکات:
- می توانید از هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید در این خوراک استفاده کنید.
- برای طعم قوی تر می توانید از 2 قاشق غذاخوری رب انار به جای رب گوجه استفاده کنید.
- می توانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دم کرده استفاده کنید.
- برای پخت سریعتر مرغ، می توانید از مرغ بدون استخوان و پوست استفاده کنید.
- می توانید این خوراک را در فر نیز بپزید. برای این کار، مواد را در یک ظرف پیرکس بریزید و به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
نوش جان!
نظرات کاربران