رژیم خودسرانه «فستینگ» ممنوع!

رژیم خودسرانه «فستینگ» ممنوع!

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی نسبت به عوارض جدی رژیم فستینگ در صورت اجرای خودسرانه و بدون نظر متخصص هشدار داد.

رژیم خودسرانه «فستینگ» ممنوع!

علی اشرف رشیدی با اشاره به محبوبیت رژیم فستینگ برای کاهش سریع وزن، اظهار داشت: این رژیم که بر پایه روزه‌داری دوره‌ای استوار است، می‌تواند در صورت عدم نظارت متخصص، عوارض جبران‌ناپذیری برای سلامت افراد داشته باشد.

رژیم فستینگ چیست؟

در رژیم فستینگ، فرد برای چند ساعت از روز چیزی جز آب و برخی نوشیدنی‌های مجاز مصرف نمی‌کند. پرطرفدارترین نوع این رژیم، ۱۶-۸ است که در آن فرد ۱۶ ساعت از روز را روزه می‌گیرد و در ۸ ساعت باقی‌مانده غذاهای سالم و مناسب مصرف می‌کند.

مزایا و معایب

رشیدی ضمن برشمردن مزایایی مانند بهبود کیفیت خواب، سم‌زدایی از بدن و پیشگیری از دیابت برای رژیم فستینگ، به معایب آن از جمله سردرد، تهوع، نفخ، تغییرات خلقی، اضطراب، خستگی و بوی بد دهان نیز اشاره کرد.

وی کاهش وزن سریع (حتی تا 6 یا 7 کیلوگرم در ماه) را از دیگر ویژگی‌های این رژیم دانست و افزود: کاهش وزن ناگهانی می‌تواند عوارضی مانند کم آبی بدن و آسیب به عضلات را به دنبال داشته باشد.

هشدار کارشناس

رشیدی تاکید کرد که رژیم فستینگ به عنوان گزینه اول برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود و در صورت اصرار به اجرای آن، باید تحت نظر کارشناس تغذیه باشد.

وی همچنین منع رژیم فستینگ را برای افراد زیر یادآور شد:

  • افراد دارای دیابت
  • بیماری‌های کبدی و کلیوی
  • زنان باردار
  • زنان شیرده
  • نوجوانان در سن رشد

رشیدی در پایان خاطر نشان کرد که در صورت اجرای رژیم فستینگ، باید آن را به صورت دوره‌های متناوب و حداکثر برای یک ماه انجام داد.

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *